Smartside Webáruház készítés, Online Marketing
JÖVÜNK MÁR

Engedd, hogy segítsünk!

A SEO jelentése

A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization – SEO) a weboldalak keresőmotorokban való organikus (nem fizetett) helyezésének javítási folyamata. Keresőoptimalizálás közben gyakorlatilag arra törekszünk, hogy a honlapot a keresőmotorok és a látogatók elvárásához igazítsuk, ezzel az oldal előrébb kerül a keresőoldali találatok között.

A keresőoptimalizálás (SEO) során kifejezetten az organikus, nem fizetett keresési eredményekre koncentrálunk, a fizetett megjelenésekkel a   hirdetéskezelés szolgáltatásunk keretében foglalkozunk. Ez a két kategória együtt alkotja a keresőmarketinget (SEM: Search Engine Marketing).

Fontos tudni, hogy a keresőoptimalizálás nem csak egyszeri, hanem folyamatosan ismétlődő feladat, viszont az organikus találatokért nem kell fizetni, így a belefektetett összeg is könnyen megtérül. Kulcsszavaknál a helyezés javulása már két hónap után megfigyelhető, az organikus forgalom jelentős emelkedése viszont 8-12 hónapot is igénybe vehet. Amennyiben azonnali eredményekre van szükség érdemes a SEO-t hirdetéskezeléssel kombinálni (SEM), így rövid és hosszútávon is folyamatos növekedésre lehet számítani.

Keresőoptimalizálási szolgáltatásaink:

Kulcsszókutatás: Megkeressük, hogy milyen releváns kulcsszavakra érdemes optimalizálni a weboldalakat, ezt rendszeresen frissítjük és amennyiben szükséges kiegészítjük

Technikai SEO: Átnézzük a weboldal technikai beállításait, melyek fontosak a megfelelő keresőoptimalizálás szempontjából, és hibájuk vagy hiányuk miatt hátráltat a rangsorolásban.

SEO szövegírás: Minőségi szövegírás, melynél a megfelelő kulcsszóra fókuszálva javítjuk az organikus keresőoldali helyezéseket.

Linképítés: A linképítés továbbra is kihagyhatatlan a keresőoptimalizálásból, minőségi linkekkel javítjuk a keresőoldali helyezést.

Havi analitikai jelentés: Minden hónapban elküldjük a keresőoptimalizálás jelentésünket, melyben látható a kulcsszavak helyezéseinek változása és az organikus forgalom alakulása.

SEO konzultáció: Megvizsgáljuk a weboldalt és dokumentációt küldünk a hibákról, hiányosságokról, ezeknek javítási lehetőségeiről, további fejlődési lehetőségekről.

Miért kell a SEO?

Keresőoptimalizálással érheted el a legolcsóbban a legtöbb embert!

Leegyszerűsítve elég belegondolni mi magunk hogyan használjuk a Google keresőt. Rákeresünk valamire, az első pár találatot megnézzük és kiválasztjuk a számunkra legérdekesebbet. Szinte senki sem kattint a második, harmadik keresőoldalra. Ezért olyan fontos a lehető legelőrébb kerülni a keresőoldalakon, a keresőoptimalizálás pedig ebben fog segíteni.

Három főkategóriára osztható a keresőoptimalizálás, ezek mind meghatározó szerepet töltenek be a rangsorolásnál. Technikai SEO-nál az oldal felépítése, on-site SEO esetében az oldal szövegezésének a minősége, míg off-page SEO-nál a linkek állnak a fókuszban.

Emellett a keresők rengeteg tényezőt vesznek figyelembe a rangsor kialakítása közben, amik változhatnak az egyéni böngészési előzményektől, a böngésző típusától vagy akár a földrajzi elhelyezkedésünktől is. A kulcsszavakra való általános helyezés különböző eszközökkel ellenőrizhető, (pl. Google Search Console), webanalitika szolgáltatásunkkal pedig rendszeresen, átlátható formában mutatjuk meg neked, hogyan fejlődik az oldal helyzete.

A keresőoptimalizálás alapköve a relevancia. Honlapunkra minél több releváns, értékes tartalmat kell feltölteni, így a Google is jól be tudja határolni, hogy melyik kereséseknél jelenítse meg a honlapot a találati listában.   Content marketing szolgáltatásunkkal  ezekre a tartalmakra koncentrálunk, hiszen a minőségi szövegírás az egyik leghatékonyabb eszköz oldalunk helyezésének javítására.

A weboldal linkszerkezete szintén fontos keresőoptimalizálásnál a jó helyezés szempontjából. A honlapon belüli kereszthivatkozások és a külső oldalakról hivatkozó linkek mennyisége és minősége egyaránt számítanak. Minél több hiteles és releváns link mutat a honlapra más oldalakról, annál jobb helyezést lehet elérni a Google rangsorában. Emellett a   social media marketinget   sem érdemes elhanyagolni, hiszen az itt elhelyezett linkek és aktivitás is szerepet játszik a rangsorolásnál. Minél aktívabb követőtáborral rendelkezünk, annál értékesebbnek számít a Google szemében.

A Smartside keresőoptimalizáció szolgáltatása havidíjas konstrukcióban működik, melyben három különböző csomagból választhatnak ügyfeleink. Felmérjük az igényeket és a célpiac figyelembe vételével ajánlatot adunk, hogy melyik csomagot érdemes választani. Emellett egyszeri konzultáció is igényelhető, ebben az oldal átvilágítása, hibák és hiányosságok feltárása és a megoldási javaslata szerepel.

Tökéletes SEO konzultációhoz, kulcsszókeresésre vagy kisebb webáruházak havi keresőoptimalizálása esetén.

Kisebb és közepes webáruházak havi keresőoptimalizálása, SEO szövegírás, keresőoptimalizálási tanácsadás cikkekhez.

SEO konzultáció és átvilágítás utáni teljes javítási útmutató elkészítése, redszeres havi SEO feladatok és analitikai riportok készítése.

Tudod mire van szükséged?

    Ha szeretnéd az oldalad keresőoptimalizását leellenőriztetni, javítani, kiszervezni, vedd fel velünk a kapcsolatot!